New stages South East

New Stages South East je višegodišnji međunarodni projekat Goethe-Instituta koji podstiče nastajanje novih dramskih tekstova i spaja mlade autore/ke i delatnike u pozorištu iz Jugoistočne Evrope i Nemačke kako bi razmenili iskustva o aktuelnim temama i zajedno ih dalje razvijali.​

Tokom 2021. i 2022. godine održaće se 14 međunarodnih radionica u zemljama učesnicama projekta: Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Srbiji i Kipru. Tokom radionica autori će dobiti podršku za radna svojim projektima i kroz njih otvoriti dijalog o ulozi pozorišta u društvu, aktuelnim problemima i društvenim promenama u zemljama Jugoistočne Evrope. 2023. godine u Nemačkoj će biti predstavljeni odabrani nastali tekstovi i rezultati novonastalih saradnji.

Svaka će zemlja lokalno izabrati svoje učesnike koji će raditi na daljem razvoju svojih novih ili već postojećih tekstova na radionici. Kako bi se pojačala veza i saradnja među zemljama učesnicama u projektu, na svakoj od međunarodnih radionica će učestvovati i po jedan autor/ka iz ostalih partnerskih zemalja projekta.

Lokalni partner u Srbiji je udruženje „OK – Obrazovanje i kultura“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *